Intermediair 5 (februari 2006) – Werkgevers zijn in oorlog met werknemers

Het is nog niet iedereen opgevallen, maar volgens Martijn Vroemen is de werkvloer een strijdtoneel waarbij duizenden slachtoffers vallen. De adviseur en partner bij adviesbureau Twynstra Gudde schreef er een dikke pil Kantoorlog over.

Oorlog? Ik lees alleen maar dat Nederlandse werknemers zo gelukkig zijn….

Ja, ik ken die onderzoeken van Intermediair en het cbs ook, maar er zijn ook andere cijfers: van onderzoeken waaruit blijkt dat veertig procent van de werknemers werkdruk ervaart, twintig procent vindt dat ie te weinig ontplooiingsmogelijkheden heeft. Tachtig procent vindt dat het management geen enkele toegevoegde waarde heeft. Daarbij komt: in al die onderzoeken komen alleen de werkenden aan het woord; niet de miljoen mensen die thuis zitten omdat ze opgebrand zijn, niet meer aan de slag komen of ontslagen zijn. En bovendien strookten die cijfers over de tevreden werknemer niet met de verhalen die ik als adviseur aan tafel hoorde.

Waar gingen die verhalen over?

Over dat mensen het gevoel hadden dat ze klemzaten tussen hoe ze hun werk zelf willen doen en hoe de werkgever dat wilde. Dat ze zich niet gehoord voelden. Dat ze geen invloed hebben. Te veel als productiemiddel gezien worden in plaats van als mens.

Maar je kwam als adviseur waarschijnlijk vooral bij bedrijven waar het niet zo goed ging.

Nee. Om te beginnen is er in Nederland geen bedrijf dat géén gebruik maakt van adviseurs en bovendien was ik meestal betrokken bij positieve projecten en niet bij harde reorganisaties.

Zijn we niet gewoon een verwend, klagerig volkje?

Ik vind dat je die machteloosheid en onvrede serieus moet nemen. Daarom heb ik dit boek ook geschreven. Maar ik zeg ook: mensen doe er wat aan. Hou op met klagen en vingerwijzen en ga de confrontatie aan. (DvP)

Geef een reactie